Niet zo heel lang geleden werd kunstmatige intelligentie, ook wel KI, alleen binnen een select groepje sectoren gebruikt. Inmiddels is de complexe technologie iets meer ingeburgerd en daardoor toegankelijk geworden, waardoor steeds meer verschillende sectoren er gebruik van gaan maken. Een van die sectoren is de sport, zij profiteren aanzienlijk van KI, maar op welke manier?

Slimme samenvattingen
Wanneer je nu naar de samenvatting van een wedstrijd kijkt, is deze altijd door een persoon samengesteld. Met KI kan een computer leren om een wedstrijd te begrijpen en de hoogtepunten herkennen. Op die manier kunnen razendsnel samenvattingen van wedstrijden van over de hele wereld worden gemaakt, waardoor er veel meer verschillende wedstrijden beschikbaar worden om te streamen.

Verder zal er met kunstmatige intelligentie meer informatie over individuele sporters en teams worden verzameld, waardoor het voor jou bijvoorbeeld makkelijker wordt om een goed doordachte sportweddenschap op een website als Bet777 af te sluiten. Niet alleen maakt KI het voor jou gemakkelijker om alle informatie over de wedstrijd te vinden, KI zal het online casino ook voorzien van genoeg informatie om nog nauwkeurigere voorspellingen en berekeningen te maken. De ervaring voor jou als speler wordt zo nog beter.

Kunstmatige intelligentie bij sportweddenschappen
Kunstmatige intelligentie wordt al langer in verschillende sectoren gebruikt om processen te vergemakkelijken en winsten te vergroten. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe sectoren die zich met hetzelfde doel op KI storten, waaronder de gokindustrie en dan met name het deel dat zich richt op sportweddenschappen. Met behulp van KI kan er nog meer data worden verzameld en verwerkt, waardoor de win- en verlieskansen nog nauwkeuriger kunnen worden bepaald.

Een website voor sportweddenschappen kan in de toekomst met KI zo veel data verzamelen over een specifieke wedstrijd, dat de quotaties per seconde aangepast kunnen worden. Wanneer een speler onverwachts geblesseerd raakt of wanneer er 5 minuten voor de wedstrijd nieuws over spanningen binnen de spelersgroep naar buiten komt, kan de kans op winst of verlies meteen worden aangepast.

Beter trainen
Ook voor de sporters zelf kan kunstmatige intelligentie een groot verschil maken. Er zijn bijvoorbeeld al apps op de markt waarbij sporters zichzelf tijdens een training kunnen filmen. De app analyseert vervolgens, met behulp van KI, hoe een sporter zijn trainingen kan optimaliseren. De informatie van andere gebruikers van de app wordt vervolgens ook gebruikt om te bepalen op welk niveau iedere individuele gebruiker zit en wat een gebruiker moet doen om nog beter te worden.

Op professioneel niveau wordt er ook al veel gebruik gemaakt van dit soort technieken. De Belgische voetbalploeg maakte tijdens het WK in 2018 gebruik van de statistieken die werden verzameld door SciSports. Zo konden zij enigszins voorspellen welke tactiek hun tegenstander zou gaan inzetten en daar vervolgens hun eigen speelwijze op aanpassen. In dit toernooi hebben de Belgen het met behulp van kunstmatige intelligentie tot de halve finale weten te schoppen.

De sportsector profiteert dus aanzienlijk van kunstmatige intelligentie. Niet alleen krijgen individuele sporters en wedstrijden meer aandacht van een groter publiek, sporters kunnen ook veel gemakkelijker een goede training samenstellen, waardoor ze uiteindelijk ook betere wedstrijden zullen spelen en gemakkelijker zullen winnen.
Pin It