De Pius-Stichting zet zich volgend jaar alweer 150 jaar in voor ouderen in regio Alkmaar en de Kop van Noord-Holland. Dat wordt gevierd met de lancering van de Pius Prijs 2022. De prijzenpot bestaat uit 150.000 euro voor de vier beste ideeën om ouderen binnen het bereik van de stichting betrokken te houden bij de samenleving. "We hopen en rekenen op heel veel inzendingen", laat voorzitter Kees Bosboom weten.

Eenzaamheid en gebrek aan positieve prikkels leiden bij ouderen dikwijls tot sociaal isolement en geheugenproblemen. Dat werd nog eens extra duidelijk tijdens 'corona'.  Kees Bosboom: "Het is van groot belang dat ouderen actief deel kunnen blijven nemen aan onze samenleving. De Alkmaarse Pius-Stichting zet zich als klein vermogensfonds met ANBI-status al sinds 1872 in voor ouderen. Door de jaren heen hebben tal van rechtspersonen zonder winstoogmerk de Pius-Stichting weten te vinden voor de financiering van projecten die het leven van ouderen aangenamer maken."

"Op onze website is een speciale pagina in het teken van de Pius Prijs 2022", vult Bosboom aan. "Daarop zijn alle criteria voor deelname en aanlevering te vinden. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op originaliteit, innovatiekracht, professionaliteit, haalbaarheid en duurzaamheid. Uiteindelijk bepaalt die jury welke acht finalisten op 19 mei volgend jaar in Theater De Vest de strijd met elkaar aanbinden voor de drie hoofdprijzen en de zaalprijs."

Tot en met 14 december kunnen plannen van maximaal vijf A4'tjes worden ingeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De acht finalisten worden op 1 maart bekend gemaakt. Tijdens de finaleavond wordt er van elk plan een kort filmpje getoond en geven de finalisten een presentatie voor de jury en het publiek. Aan het eind van de avond worden de winnaars aangewezen.
Pin It
Bekeken: 1754x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/