Grote bedrijven in de wijde regio die nu een aanvraag doen voor elektriciteit vangen bot. Liander kondigde donderdag een stop aan voor de aansluiting van grootverbruikers en op vergroting van de capaciteit voor bestaande bedrijven. De netbeheerder en de provincie nemen versneld maatregelen. Voor woonprojecten, inclusief voorzieningen, wordt nog wel ruimte vrijgehouden.

In 2025 wordt elektriciteitsverdeelstation Oterleek uitgebreid en komt een nieuwe 150 kV kabel vanuit Beverwijk, maar het netwerk heeft zijn maximale capaciteit nu al bereikt. Dit station levert stroom aan twaalf gemeenten: Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum, Beemster, Opmeer, Schagen, Hollands Kroon, Koggenland en Medemblik.

Tot 2025 creëert Liander capaciteit met kabels via andere stations. Ook wil de netbeheerder grootverbruikers gaan belonen voor het verlagen of spreiden van hun piekverbruik, zodat er ruimte ontstaat.

Voor de langere termijn maken Liander en de provincie een ontwerp voor toekomstbestendige nieuwe netwerken. Daarnaast zet de provincie in op waterstof- en warmtenetten. Die kunnen het elektriciteitsnet ontlasten. De provincie doet een dringend beroep op het Rijk om ook een rol te nemen.

Ook een tekort aan technici speelt een rol. Daarom werkt de provincie aan een mbo-campus met focus op techniek en technologie. Het is nog niet duidelijk waar deze zal worden gevestigd.
Pin It
Bekeken: 1667x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/