Het fietspad van de Schoorldammerbrug (Kanaaldijk/N504) over het Noordhollandsch Kanaal in Schoorldam krijgt een nieuw wegdek. Dat maakte de provincie Noord-Holland donderdag bekend. Om de werkzaamheden uit te voeren is de brug van vrijdag 10 september 20:00 uur tot en met maandag 13 september 6:00 uur afgesloten voor autoverkeer in de richting Warmenhuizen en Oudkarspel. Ook gaat de brug dat weekend niet open voor het scheepvaartverkeer.

Het autoverkeer vanaf de oostelijke oever kan gewoon over de brug. Ook (brom)fietsers ondervinden weinig hinder, die kunnen tijdelijk over de afgesloten rijbaan. Het autoverkeer uit de richting Schoorl naar Warmenhuizen wordt met borden omgeleid via Alkmaar en de N245.

Scheepvaart dat geen opening van de brug nodig heeft om te passeren, kan er onderdoor varen. Tot een breedte van 5,4 meter is de doorvaarthoogte 2,70 meter. Voor bredere schepen is er doorvaart mogelijk tot 1,70 meter.

De werkzaamheden aan de brug zijn afhankelijk van het weer. De provincie houdt daarom rekening met het weekend van 17 september als reserve. Indien nodig wordt dit weekend gebruikt om de werkzaamheden af te ronden.

Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It