00:00
55
00:00


Beiaardier Christiaan Winter is op 1 september alweer 12,5 jaar in dienst. Volgens Christiaan is hij nu halverwege zijn carrière als beiaardier. De komende jaren wil hij nog flink van zich laten horen, bijvoorbeeld met een carillon en een orkest.

Christiaan was al een jaar of tien kerkmusicus, organist en dirigent maar miste toch de uitdaging. Toen hij ging nadenken over wat voor instrument hij wilde gaan spelen kwam hij uit bij het carillon. Na een tijdje als amateur te hebben gespeeld is hij naar de beiaardschool gegaan. Nadat hij klaar was op school had hij het geluk dat de baan als beiaardier in Alkmaar vrijkwam en dat hij werd uitgekozen.

De afgelopen 12,5 jaar heeft Christiaan niet stilgezeten. Zo heeft hij geholpen bij de terugkeer van een carillon in De Rijp en heeft hij nieuwe muziek gemaakt voor het vernieuwde carillon in Oudorp.  Hij heeft op veel carillons over de hele wereld gespeeld maar toch heeft hij een favoriet: “Ik heb ook wel eens gespeeld op het allergrootste instrument. Dat hangt uiteraard in New York, maar toen ik daar speelde dacht ik van eigenlijk zit ik toch liever in Alkmaar”.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl