Bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder zijn vorig jaar in totaal 57 datalekken ontdekt. In negentien gevallen is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat valt te lezen in het jaarverslag 2020 van de Noordwest Ziekenhuisgroep. In 2019 ging het nog om 66 datalekken en 28 meldingen, zo viel nog in 2019 in het jaarverslag te lezen.

Van een datalek is sprake wanneer patiëntinformatie per vergissing  in verkeerde handen valt, openbaar is in te zien of is kwijtgeraakt. Van de 57 gevallen in 2020 waren 19 datalekken ernstig genoeg om bij de Autoriteit  Persoonsgegevens te melden. 17 keer moest ook de betrokkene worden ingelicht.

In 2020 zijn verdere maatregelen getroffen rond het beschermen van  gegevens, vooral van patiënten.  Die kunnen in bezit komen van onbevoegden door onzorgvuldig om te gaan met de toegangsbeveiliging van digitale gegevens, fouten bij het omgaan met deze informatie of omdat onbevoegden binnendringen in ziekenhuisinformatiesystemen. Via gedragsbeïnvloeding, bewustwording en het nemen van technische maatregelen probeert het NWZ gegevens beter te beschermen. Op alle drie de terreinen heeft het ziekenhuis verbeteringen doorgevoerd. Het is niet bekend om de computersystemen van het ziekenhuis in 2020 zijn gehackt. Het NWZ wil daar niets over kwijt.
Pin It
Bekeken: 2390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/