00:00
55
00:00


Waar veel festivals en evenementen vanwege alle coronabeperkingen de stekker eruit hebben getrokken, gaat theaterfestival Showman's Fair wél gewoon door. In de Alkmaarderhout in Alkmaar kunnen mensen drie dagen lang genieten van theater, muziek, dans, cabaret en andere acts.

Showman's Fair is volgens organisator Annemiek Klever dé opening van het culturele seizoen van Alkmaar en omstreken. Het is volgens haar eigenlijk het kleine broertje van de Parade, het rondreizende theaterfestival dat vooral grote steden aandoet. "We geven artiesten een podium om in een korte act te laten zien wat ze in huis hebben. Een voorstelling hoeft niet af te zijn. Het idee is juist dat ze bij ons kunnen ontdekken wat wel en wat niet werkt," zegt Klever tegen mediapartner NH Nieuws 

In tegenstelling tot de Parade gaat Showman's Fair wel door. "Ik geloof dat als je hoop houdt en er met z'n allen voor gaat, je ook een statement kunt maken. We zijn er nog en we laten ons zien. Er is een honger naar cultuur, mensen willen elkaar weer ontmoeten. Dit is een kleinschalig evenement waarbij de bezoeker dicht op de huid van de artiest kan zitten."

Een van die artiesten is John Kessels uit Alkmaar. Hij staat met zijn voorstelling Circus Montini tijdens de familiedag op zondag op het programma. Na anderhalf jaar staat hij eindelijk weer eens op het podium. "Ik heb het zo ontzettend gemist. Het is leuk om je publiek live te zien genieten. Dat werkt niet met een cameraatje via Zoom."

Vanwege de coronaregels mogen er niet te veel mensen tegelijkertijd op het terrein zijn. Daarom wordt er gewerkt in tijdsblokken, zodat zo veel mogelijk mensen de verschillende acts kunnen zien. Bezoekers kunnen kiezen uit een familie-, lunch-, diner- en latenight-arrangement. Na een paar uur staat er weer een nieuwe groep bezoekers klaar. "Op die manier kunnen we uit de kosten komen", aldus Annemiek Klever van de organisatie.

Voor circusartiest Kessels is het ook noodzaak om eindelijk weer eens zijn kunsten te kunnen laten zien. Het is moeilijk voor hem om rond te komen. "Ik had een buffertje, maar dat wordt steeds minder. Persoonlijk kan ik het nog steeds volhouden, maar veel collega's hebben besloten om een carrièreswitch te maken en ik denk dat onze cultuur daarmee voor een deel verloren is gegaan."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl