Ali B is bekend als rapper, jurylid bij The Voice en timmert ook aan de weg als theaterman. In 2012 won hij de Neerlands Hoop prijs, en kreeg later een nominatie voor de Poelifinario. Matthijs van Nieuwkerk bestempelde zijn Ali B's laatste programma 'Je suis Ali' de hemel in als misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen. Op 9 en 10 september doet hij Theater De Vest in Alkmaar aan met 'Koorts'.

Ali vond voor 'Koorts' de ideale vorm voor zijn voorstelling: als het ware met een thermometer peilt hij zijn publiek. Hij voert een echte dialoog met bezoekers, waarin ze hun verhalen kwijt. En Ali is nog lang niet uitgepraat met zijn publiek. Ook komend seizoen zijn er talloze onderwerpen waar hij, gewapend met zijn humor en een flinke dosis optimisme, zijn licht over wil laten schijnen.

Nederland heeft koorts. Het verhitte debat - niet alleen over corona maar ook over de toeslagenaffaire, het mapje van Ollongren en noem al die incidenten maar op - doet de temperatuur hoog oplopen. Zo hoog dat we af en toe het kookpunt naderen en een ramp niet te vermijden lijkt. Maar koorts is volgens Ali ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Hij steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur.

Iedereen met oude tickets heeft nieuwe tickets ontvangen. Wie nog geen ticket heeft kan terecht op theaterdevest.nl. Mogelijk vraagt Theater De Vest vanaf september om een coronatoegangsbewijs. (foto: Richard Terborg)
Bekeken: 1696x