Afgelopen week werd de zondag van Finally Fiesta in De Meent geschrapt omdat bezoekers de coronaregels negeerden, maar dankzij de versoepelde maatregelen voor evenementen kon Dag 2 nog geen week later alsnog worden gehouden. En de bezoekers mochten gewoon lekker dansen, rondlopen en dicht naderen. De 150 tickets die deze week nog beschikbaar werden gesteld, waren dan ook allemaal verkocht.

Nadat de eerste feestgangers bijtijds waren gekomen om alvast in de stemming te komen en van het zonnetje te genieten, werd het langzaam aan drukker en kwam de sfeer er steeds beter in. Rond 22:30 uur klonken de laatste beats en kon iedereen voldaan naar huis.

"Alles is goed gegaan, het was één groot feest", blikt organisator Jeoffrey de Vries tevreden terug. "We hebben echt helemaal geen problemen gehad. Ik heb ook alleen maar positieve berichten gehoord. Vorige week hebben we nog mensen moeten weigeren omdat ze geen corona-bewijs hadden, maar gisteren was dat niet nodig. Ik denk dat iedereen wel door had dat je er dan niet in zou komen. De gemeente was nog even komen kijken, maar alles was prima."

"Ook de dj's vonden het te gek, ze waren blij dat ze weer konden draaien. Ze hebben natuurlijk al anderhalf jaar weinig of niets kunnen doen", vervolgt Jeoffrey. "Er kwamen ook dj's gewoon als bezoeker, zoals Lady D met een groepje en er was ook nog een MC uit Haarlem die de hele wereld over gaat."

Terwijl alles wordt afgebroken kijkt Jeoffrey alvast vooruit naar het volgende evenement: het Alkmaar Centraal Smaakmakend Festival op 27, 28 en 29 augustus. "Maandag of dinsdag gaan we de gemeente bellen. Ik weet nog even niet hoe het zit met foodtrucks. Of het net als bij een kermis wordt gezien als een evenement met doorloop. Het is in De Meent wel een afgeschermd festival, maar om de kermislocaties zouden ook hekken kunnen komen. Voor de gemeente is het ook inspelen op regels die telkens veranderen."

"Ik wil even goed weten wat nu de afspraken zijn. Ik wil niet dat mensen anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Dan slaan we het dit jaar misschien maar over, al heb ik dat liever natuurlijk niet. Begin volgende week kijken we wat we gaan doen."

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was erbij voor een fotoreportage, die te bekijken is op onze Facebookpagina.
Bekeken: 2017x