Ondanks corona gaan de International Holland Music Sessions in de regio Alkmaar en op Texel door, met tientallen klassieke concerten vooral bij de Bergense Ruïnekerk en de Remonstrantse Kerk van Alkmaar. Het programma loopt voor wat betreft de regio richting het eind. Onder andere op zondag 14 augustus in de Ruïnekerk een op zondag 22 augustus in de Hortus Alkmaar zijn er nog optredens.

Op de 14e neemt fluitiste Mirna Ackers haar publiek met pianist Vital Stahievitch mee naar het midden van de 19e eeuw. In deze periode van de Romantiek was Theobald Böhm de grondlegger van de moderne dwarsfluit en altfluit. Ackers speelt de muziek van virtuozen als Böhm en Paul Taffanel, of latere bewerkingen zoals de beroemde Vioolsonate van Franck door een grootheid als Jean-Pierre Rampal. Ondertussen vertellen Ackers en Stahievitch verhalen, wetenswaardigheden en anekdotes. De optredens beginnen om 15:00 en 20:30 uur.

Zondag 22 augustus geeft het Gulikers Duo een optreden in de Hortus Alkmaar. Broer Maxime speelt de viool en zus Charlotte de cello. Samen vormen ze een strijkduo dat een van de jongste troeven is in zijn genre. Met spannende programma’s proberen ze mensen te prikkelen die normaal misschien niet snel naar strijkduo's luisteren. Ze presenteren een achtbaan die gaat van Cirri naar Glière en via Kodály naar Widmann. Toch lijken uiteindelijk de rustgevende overeenkomsten tussen de diverse componisten groter dan de verschillen. Dit optreden is alleen om 15:00 uur.

Meer op ihms.nl.
Pin It
Bekeken: 1878x
https://ee.itk.ac.id/data/