Vrijdagmiddag werd Karavaan, theater op locatie, officieel geopend door wethouder Elly Konijn. Dat gebeurde in het Alkmaarse Victoriepark waar ook dit jaar het 'festivalhart' weer is gevestigd. Het ziet er vanwege de coronamaatregelen een beetje anders uit vanwege de verplichte hekken eromheen,  maar voor de rest zullen bezoekers weinig van de coronamaatregelen merken, zo laat directeur en programmamaker Ilse van Dijk weten.

"Ik denk dat voor het publiek de beleving niet zo heel anders is, want de locaties zijn natuurlijk fantastisch en bezoekers zitten nog steeds dicht op de spelers." Hoewel de bezoekers volgens Van Dijk dus weinig hinder van de maatregelen zullen hebben, is dat voor de organisatoren een ander verhaal. "Je houdt natuurlijk met allemaal scenario's rekening en baseert je programma daar ook op. Maar stiekem wil je dat niet. Stiekem wil je gewoon het programma maken dat je voor ogen had."

Door de coronamaatregelen mogen maximaal 750 mensen zittend bij een voorstelling zijn. Bovendien kunnen voorstellingen niet - zoals dat normaal wel gebeurt - in gesloten tenten plaatsvinden. "Voorheen had je een heel klein tentje en daar propte je dan zoveel mogelijk mensen in en deed je snel de deur dicht", vertelt Van Dijk. "De lol die je dan als organisatie hebt, heeft nu een iets andere dimensie."

Tijdens het Karavaan Festival zijn tien dagen lang muziek- theater- en dansoptredens te zien op bijzondere plekken in de omgeving van Alkmaar. Deze locaties variëren van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en ook op het festivalhart in het Victoriepark worden meerdere voorstellingen per dag gegeven. (foto's: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl