Deze maand is Stadswerk072 weer aan het maaien in gemeente Alkmaar. De groenwerker doet dit zo min mogelijk om de natuur zoveel mogelijk te sparen en biodiversiteit te stimuleren. Deze keer richt Stadswerk072 zich op de categorie Nat Grasland & Schraal Grasland.

Voor de instandhouding van met groen is voor iedere plant of vegetatie een andere aanpak nodig. Zomen worden eens per drie jaar gemaaid en vegetatie op een voedselrijke bodem twee keer per jaar. Op voedsel arme en natte gronden wordt één keer per jaar gemaaid en afgevoerd.

"Dat noemen we extensief maaibeheer", legt Stadswerk072 uit. "Deze maand zijn we gestart met het maaien van de beheercategorie Nat Grasland en Schraal Grasland. Dit zijn stukken die botanisch het meest interessant zijn. Op die manier krijgen kruidachtige planten, bloemen en grassen alle kansen. En hiermee verschraalt de bodem, wat nodig is om meer bloemen en bloeiende planten te krijgen wat interessanter is voor de honingbij!"

"Zo geven we meer ruimte aan de natuur. Hiermee dragen we op een heel praktische manier bij aan het terugbrengen en in stand houden van de biodiversiteit", besluit de groenbeheerder. (foto: Pixabay / Salyasin)
Pin It
Bekeken: 1620x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/