00:00
55
00:00


Elk half uur klinkt dagelijks als nieuw in de Alkmaarse wijk Oudorp: het carillon heeft namelijk nieuw repertoire. 'Eindelijk', zullen sommige Oudorpers verzuchten, want al jaren zijn er klachten over de weinige variatie die er was. Het Kleine Café aan de Haven en Yesterday waren een paar van de deuntjes die er grijs werden gedraaid. Maar dat is nu voorbij, tot plezier van Marian Lemmens Honig die het beperkte aanbod aan de kaak stelde bij de gemeente. "Toen ik hier in '79 kwam wonen was het al precies dezelfde muziek."

Er staan nu zevenentwintig verse nummers geprogrammeerd in de nieuwe speelcomputer van het carillon. "En dat worden er steeds meer", belooft de Alkmaarse stadsbeiaardier Christiaan Winter tegen mediapartner NH Nieuws. "Ik kan dat vanuit huis regelen, en bijvoorbeeld zorgen dat er passende muziek is met Sinterklaas en Kerst."

Oudorp kan genieten van een brede mix van muziek: van klassiek tot Armin van Buuren en alles wat daar tussenin zit. En naast nieuwe muziek is het carillon zelf ook onder handen genomen. "De klokken en het mechaniek zijn gereviseerd en de klokkenstoel voorzien van een frisse lik verf. Dit carillon kan zeker weer vijfentwintig jaar mee."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl