De N243 tussen Alkmaar en Avenhorn is toe aan groot onderhoud en de provincie maakt van de gelegenheid gebruik om de weg meteen een stuk veiliger te maken. Aannemer Boskalis start komende maand met landmeetkundige voorbereidingen. Het echte werk zou dit jaar beginnen en in 2023 klaar zijn, maar de aanvang is vertraagd tot begin 2022.

Tijdens de herinrichting worden zes kruisingen en aansluitingen omgebouwd tot rotondes, onder andere bij de Zuidervaart en de Oterlekerweg in Stompetoren en de Rustenburgerweg en Molendijk in Schermerhorn. Verder komt er een geleiderail die in het landschap past, wordt op een aantal punten de weg verbreed aan de kanaalzijde en krijgen de rond 100 in- en uitritten van bewoners en bedrijven verharding met een meer 'groene' uitstraling.

Ook aan fietsers is gedacht. Bij een aantal sloten dwars op de N243 moeten zij nu nog dicht langs de weg rijden. Op vier punten worden fietsbruggen geplaatst van 3D geprint beton.

Tijdens de voorbereidingen zal steeds meer bekend worden over de verdere planning van de werkzaamheden. Boskalis en de provincie houden de bewoners, ondernemers en weggebruikers op de hoogte. Hiervoor zijn een speciale app en de website infoN243.nl opgezet. Vragen over het werk kunnen worden gericht aan het Servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 4046x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/