Ruben S., de verdachte van de moord op Jaymie uit Heiloo, kan zich die daad nog steeds niet herinneren, zei hij maandag in de rechtszaal in Haarlem. "Alle pijlen wijzen naar mij, dat ik schuldig ben, want ik zat onder het bloed. Dus dat heb ik gezegd, zodat mijn twee vrienden niet ook in bewaring zouden moeten, zeg maar. Maar ik herinner het me nog steeds niet."

Op 31 januari probeerde Ruben samen met Jaymie en twee andere vrienden bij hem thuis LSD. Dat ging vooral bij hem mis. Hij zag zijn vrienden aan voor demonen die hem wilden vermoorden. Het laatste dat hij zich kan herinneren was dat hij met een mes stond te zwaaien. Later kwam hij bij in een politiecel en hoorde dat Jaymie aan steekwonden was overleden.

Sindsdien die bewuste avond zit Ruben vast. Zijn advocaat Arthur van der Biezen vindt dat zijn cliënt al lang genoeg in voorlopige hechtenis heeft gezeten, aldus mediapartner NH Nieuws. "Er is geen grond meer voor". Psychiaters achtten Ruben op het fatale moment ontoerekeningsvatbaar, zegt de advocaat. "Bovendien is agressie volgens onderzoek geen gebruikelijk gevolg van de inname van LSD." De kans op herhaling, of op maatschappelijke onrust na vrijlating onder voorwaarden, vindt de advocaat ook niet aannemelijk.

De officier van justitie ziet het anders. "We hebben het over doodslag, één van de ernstigste feiten binnen de rechtspraak." Ook acht zij Ruben S. wel degelijk verantwoordelijk voor zijn gedrag na het nemen van LSD, "daarvan is een bad trip geen onbekend gevolg."

Nabestaanden en vrienden van Jaymie verlieten de rechtszaal in tranen. Zij waren volgens NH Nieuws duidelijk niet eens met het betoog van Ruben S.' advocaat.

Uiterlijk vandaag beslist de rechtbank over de schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis. De inhoudelijke zitting laat, onder andere door drukte bij de rechtbank, nog op zich wachten, zei de rechter. Eerst volg nog een pro forma-zitting op 18 oktober.

Reden te meer om S. voorlopig weer vrij te laten, vindt Van der Biezen. Hij acht het goed mogelijk dat de voorlopige hechtenis nu al langer duurt dan uiteindelijke straf. Bovendien is zijn cliënt bereid een enkelband te dragen en zich aan wekelijkse meldplicht te houden.

De officier van justitie stelde daar tegenover dat de hechtenis langer duurt, doordat de advocaat zelf namens de verdachte om allerlei aanvullend onderzoek heeft gevraagd, zoals extra bloedsporenonderzoek en het nog niet afgeronde onderzoek naar mogelijke vervuiling van de LSD.
Pin It
Bekeken: 2369x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/