De geraamde kosten voor het herstel van  bovenmolen G, die begin deze maand een wiek verloor wordt geraamd op een ton. En dat is meer dan werd gedacht. De hoger uitvallende kosten worden vooral veroorzaakt door extra onderhoud dat beter nu kan worden uitgevoerd. Voorbeeld daarvan is het riet op de kap van de molen dat eigenlijk pas over zes á zeven jaar vervangen zou worden.

Maar nu de hele kap van de molen toch naar beneden moet is het verstandiger om  ook meteen het riet te vervangen. En zo loopt de Molenstichting tegen meer zaken aan. Er is een crowdfundactie gestart, maar dat loopt nog niet heel hard. Streefbedrag is 75.000 euro, maar de teller stond dinsdagochtend op nog geen 2.000 euro.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de oorzaak van het breken van de wiek die 'nog maar' 26 jaar oud was. Mogelijk heeft metaalmoeheid een rol gespeeld. Wel is duidelijk geworden dat het ook anders had kunnen aflopen. Als de as waaraan de wieken zitten iets verder was doorgeschoven was de hele constructie naar buiten gevlogen en was de schade nog veel groter geweest..
Pin It
Bekeken: 1962x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/