Zomer op het Plein en Zomer in De Mare lopen alweer langzaam op hun eind. Tot en met 8 augustus worden de optredens in Theater De Vest gehouden om de bezoekersstroom te kunnen reguleren. Op de laatste woensdag verzorgt Rang Pang Circus de solovoorstelling MIKMAK en presenteert The Double Collective 'One of Each'. In het lange weekend is het podium opvolgend voor Sjors van der Panne, Yori Swart en op de allerlaatste dag Sven Hammond en WIES.

MIKMAK is een vrolijke voorstelling van Rein de Kok, die zich hiervoor liet inspireren door de klassieke entree van een clown waarbij op knotsgekke instrumenten muziek wordt gemaakt. Hij probeert diverse circusdisciplines te brengen maar neemt daarbij misschien wel veel teveel hooi op zijn vork. Het leidt tot hilarische situaties voor jong en oud.

The Double Collective bestaat uit Gihan Koster en Terencio Douw. Deze twee dansers lijken qua uiterlijk en expliciete bewegingstaal. De voorstelling One of Each is een uitnodiging om de subtiele verschillen te ontdekken die specifiek zijn voor elke danser.

Sjors van der Panne is een Nederlandstalige zanger met een uniek geluid, die zeven jaar geleden tweede werd tijdens The Voice of Holland. Sindsdien stond hij meer dan een dozijn keer in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. Vrijdag 6 augustus treedt hij twee keer op. ln zijn show 'Dan maken we het land' de nadruk op nieuwe nummers vol met hoop, troost en vooralย  de boodschap om elkaar niet uit het oog te verliezen in deze woelige tijd van verdriet, angst en onzekerheid. Verder zijn er frisse covers van bekende artiesten als Ramses Shaffy en Frank Boeijen.

Yori Swart kennen de meesten in de regio onderhand wel. De Bergense singer-songwriter maakt soulvolle muziek en is herkenbaar aan haar finger picking stijl op de gitaar. Tijdens haar twee optredens op zaterdag 7 augustus combineert ze pop, blues en country en haar honger naar melodieรซn, songteksten en alternatieve gitaarstemmingen.

De nog jonge Nederpop-band WIES heeft een perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het 'raggende organische'. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis vs. The Black Keys. WIES won de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019. In september 2019 kwam de eerste single โ€˜Soms Is Het Te Laatโ€™ uit, waarmee ze 3FM Talent en 3FM Mega Hit werden en als 21ste eindigden bij 3voor12 Song van het Jaar 2019. Afgelopen najaar toerde WIES door het land als 3voor12 en OOR-talent van Popronde en in het voorprogramma van Roxeanne Hazes.

Toetsenist Sven Figee is met zijn band Sven Hammond al bijna 15 jaar een begrip. Rock, blues of soul: deze verzameling rasmuzikanten kan elk genre aan. Dit jaar verschijnt het zesde album 'Sven Hammond Plays Monk', waarop de band een eigenzinnige interpretatie ten beste geeft van het werk van jazzlegende Thelonious Monk, aangevuld met special guests Typhoon en Cheyenne Toney.

Kaarten voor de optredens kosten 5 euro, inclusief drankje en garderobe. Reserveren gaat via theaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl