Een 19-jarige Alkmaarder is vrijdagnacht aangehouden voor het beroven van een 17-jarige jongen in de buurt van de Amalia van Solmsstraat in Alkmaar. De man achtervolgde de jongen op een scooter vanaf het station, bedreigde en beroofde hem. De politie kon de man later opsporen door de locatiegegevens van de telefoon die hij had gestolen.

Het slachtoffer fietste rond 02:15 uur vanaf het station richting huis toen de verdachte op een scooter op hem af kwam rijden. De 19-jarige Alkmaarder bleef om het slachtoffer heen slingeren met zijn scooter. De jongen voelde zich bedreigd en rende richting een flat. De verdachte reed achter hem aan en liep daarna met het slachtoffer mee. Op de trap van de flat bedreigde hij de jongen en beroofde hem van zijn spullen, waaronder een mobieltje. Vervolgens liep hij terug naar zijn scooter en reed weg. Een taxichauffeur heeft het slachtoffer geholpen en belde de politie.

De agenten traceerden de verdachte in een woning op de Vincent van Goghlaan, dankzij het signalement en de locatiegegevens van de gestolen telefoon. Ze beukten de deur in en vonden de eigendommen van het slachtoffer en ook andere telefoons en een nepvuurwapen.

Voor de agent die de verdachte meenam naar bureau kreeg de aanhouding een onaangenaam staartje. Terwijl wijkagent Bas Wijnen over hem heen boog om de gordel vast te maken, zei de verdachte dat hij corona had, en dat bleek niet verzonnen. Later werd duidelijk dat hij zich had laten testen. Bovendien kreeg de agent zaterdag bericht dat de verdachte ziek was geworden en wederom positief was getest. "Lekker dan; een week voor mijn vakantie waar ik echt aan toe ben. Nu dagelijks een zelftest uitvoeren, solo rijden en afstand houden van mijn familie, collega's en burgers."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl