Zondag 8 augustus is het weer Beestjesdag bij Hortus Alkmaar. De Hortus wil benadrukken hoe belangrijk beestjes zijn voor de natuur en ook voor ons mensen. Beestjesdagen zijn daarom niet alleen leuk voor jong en oud, maar ook leerzaam.

Kinderen kunnen een speurtocht doen door de hortus, lesjes volgen over waterdiertjes en ze met waterkijkers bewonderen in de vijver. Ook kunnen ze met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Of een egeltje knutselen en zich laten schminken. Voor dat laatste wordt wel een kleine bijdrage gevraagd. Ook de Dierenambulance is aanwezig en vertelt over haar werk, tenzij ze worden opgeroepen voor een dier in nood.

Gedurende de middag zijn erΒ  algemene rondleidingen door de tuin en specials over libellen vlinders en lieveheersbeestjes en hommels. En er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing en bijenzalf. Tenslotte is het heerlijk toeven op ons sfeervolle terras met een kopje koffie, thee en iets lekkers.

Beestjesdag duurt van 12:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis voor kinderen tot en met twaalf jaar, 2,50 euro voor kinderen van 13 tot en met 15 jaar en 5 euro voor wie ouder is. Meer op hortusalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl