De 16-jarige jongen die eind mei werd gearresteerd voor aanrandingen van vrouwen in Alkmaar is nog steeds de enige verdachte in de zaak. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan mediapartner NH Nieuws. Het onderzoek is nog in volle gang en hij wordt officieel verdacht van aanranding.

Sinds september vorig jaar hebben ruim dertig vrouwen van alle leeftijden zich gemeld bij de politie: zij zijn op verschillende plekken in de regio Alkmaar bij hun billen gegrepen of geslagen door een man op een fiets. Maandenlang werd er niemand aangehouden, tót de mogelijke dader door een beveiligingscamera in de binnenstad werd vastgelegd. Dit was kort nadat een vrouw op de Helderseweg was betast.

Na het geanonimiseerd publiceren van die beelden meldde de minderjarige verdachte zich met zijn ouders bij de politie. Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en is het onderzoek naar de aanrandingen nog niet klaar. Dit doet de politie in opdracht van het Openbaar Ministerie.

Vanwege zijn jonge leeftijd mag de verdachte jongen dit thuis afwachten, wel onder strikte voorwaarden. Maar op vragen over die voorwaarden wil de rechtbank geen antwoord geven. Volgens een woordvoerder mede vanwege de leeftijd van de verdachte. Ook het OM laat niks los over de voortgang van het onderzoek naar de aanrandingen in Alkmaar. Zij laat wel weten dat het onderzoek deels nog ligt bij de politie. Die laat weten dat sinds de aanhouding geen vrouw zich meer bij hen heeft gemeld.

Wanneer het onderzoek is afgerond - het is onduidelijk wanneer - en de politie het dossier heeft ingestuurd naar het Openbaar Ministerie, zal de officier van justitie de zaak bestuderen en beslissen of de jongen wordt vervolgd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl