De gemeente Alkmaar heeft steken laten vallen bij de besluiten rond de bouw van scholencomplex campus De Hoef op de plek waar de Nicolaas Beetsschool vorig jaar is gesloopt. Een deel van de besluitvorming moet opnieuw en er moet dan meer aandacht zijn voor de bezwaren van omwonenden. De slordigheden van het college van B&W leveren een vertraging op van zeker een half jaar, waardoor het nieuwe onderwijsgebouw niet gereed is bij het begin van het schooljaar 2022-2023.

Omwonenden die bezwaar hebben gemaakt tegen het onderdak voor de Nicolaas Beets, De Driemaster en een kinderopvang van Skoa, krijgen gelijk van de bezwaarkamer. Ze waren niet tegen de campus tussen de Judith Leysterstraat en de Willem Buytenwechstraat, maar wel tegen de grootte en vooral hoe die geplaatst zou worden. Volgens de plannen staat het gebouw zo gedraaid dat uitzicht, privacy en licht ze ontnomen wordt. Zij brachten naar voren dat dat gemakkelijk verholpen zou kunnen worden door het pand een kwartslag te draaien. Ze stoorden zich eraan dat er niets met hun suggestie werd gedaan.

De bezwaarkamer kan in de besluitvorming inderdaad niet ontdekken dat het college de belangen van de omwonenden goed heeft meegewogen. Dat deel van de besluitvorming moet daarom opnieuw. Daarvoor moet er een nieuwe afweging worden gemaakt van de belangen van de omwonenden, scholen en gemeente. "Hiervoor is aanvullend advies gevraagd van externe adviseurs en is aansluitend een bijeenkomst met de belanghebbenden noodzakelijk om deze zorgvuldigheid te waarborgen," stelt de gemeente.
Pin It
Bekeken: 2896x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/