De Heerhugowaardse Reddingsbrigade is donderdagmiddag vertrokken richting Zuid-Limburg. Zuid-Limburg wordt zwaar getroffen door hevige regenval in dit gebied. Rivieren treden buiten hun oevers en grote delen van Zuid-Limburg zijn overstroomd. In de buurlanden zijn al dodelijke slachtoffers te betreuren door het noodweer. De Heerhugowaardse eenheid van de reddingsbrigade maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot. Ook de eenheden van Stede Broec, Den Helder en Hoorn zijn opgeroepen. Ze lossen andere eenheden van de Nationale Reddingsvloot af, die sinds middernacht in touw zijn.

Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Reddingsbrigade Nederland en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord sloten in april een overeenkomst om verspreid over het hele land eenheden klaar te hebben staan voor calamiteiten met wateroverlast. In Noord-Holland Noord staan er eenheden paraat in Den Helder, Hoorn, Stede Broec en Heerhugowaard. Zij maken deel uit van de Nationale Reddingsvloot.

De reddingsbrigades van Noord-Holland stonden sinds donderdagochtend vroeg in vooralarm. Dat betekent dat ze gereed moesten zijn om binnen een uur uit te kunnen rukken richting Zuid-Limburg.
Pin It
Bekeken: 2798x
https://ee.itk.ac.id/data/