De eerste Alkmaarse Zomercampus, die deze week werd georganiseerd door enkele enthousiaste leerkrachten van Alkmaarse onderwijsinstellingen, is donderdag afgebroken nadat een van de kinderen besmet bleek met corona. De Alkmaarse zomercampus was maandag begonnen en zou tot vrijdag duren. Er deden 60 Alkmaarse kinderen aan mee.

De nieuwe burgemeester Anja Schouten en kinderburgemeester Livia Balder kwamen woensdag een kijkje nemen in het thuishonk PCC Oosterhout. Zo zagen ze dansende kinderen bij de streetdance en deed ze enthousiast mee met de ukelelespelende kinderen. Volgens de GGD hoeft de burgemeester nu niet in quarantaine. Het besmette kind heeft geen klachten, maar werd samen met de moeder getest nadat zij coronaklachten kreeg. Daarom hoeven alleen de vijf vriendjes van het besmette kind een aantal dagen in quarantaine, legt initiatiefnemer Ingrid Elsendoorn uit.

De Zomercampus werd speciaal georganiseerd voor kinderen tussen 7 en 12 jaar omdat er zoveel sociale activiteiten het afgelopen jaar niet konden doorgaan. De zomercampus zou een spannende week bieden waarin ze van alles leren, kunnen spelen en nog veel meer. Op school leren kinderen volgens de organisatie niet alleen over taal, rekenen en lezen, maar ontwikkelen ze ook hun sociale vaardigheden en komen in aanraking met cultuur en natuur. Bij de zomercampus konden kinderen een deel van de gemiste activiteiten goedmaken. De eerste dagen werd gekookt, met water gesjouwd bij het dieselgemaal en een bezoek gebracht aan het schip de Bulgia van het Zeekadetkorps. Woensdag kwamen de burgemeesters langs bij de streetdance en de ukelele. Donderdag en vrijdag stonden onder meer een springkussen en videolab op het programma, en de meisjes verheugden zich erg op de zelfverdedigingsles.

De organisatie sluit het facebookbericht af met een bemoedigende belofte: "Houd ons in de gaten, want we hebben gezien hoe leuk de Zomercampus'21 is en we gaan zeker nog een keer dit feest voor jullie organiseren! Komen jullie dan weer?"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl