In de aanloop naar de Olympische Spelen laat Thom de Boer zien dat hij in goede vorm is. Afgelopen weekend verbeterde de 29-jarige Alkmaarder maar liefst drie Nederlandse records, waaronder die op de 100m vrije slag van Pieter van den Hoogenband uit 2003.

Zaterdag verbeterde  De Boer zijn Nederlands record 50 meter vrije slag met 0,04 s naar 21,58 seconden, nadat hij het in mei al met 0,12s had verbeterd. Zondag klokte hij op de kortebaan zowel in de series als de finale 20,84s op hetzelfde onderdeel, 0,05s onder het oude nationale record van Kenzo Simons.

Daarna verraste De Boer op de 100 meter alles en iedereen door ook het Nederlandse record van Pieter van den Hoogenband uit de boeken te schrijven. Hij verbeterde het 21 jaar oude record van 46,81s naar 46,76s.

Tijdens het EK in Boedapest in mei kwam De Boer al dicht bij zijn eigen toptijd op de lange baan met 21,80s op de lange baan. Eind mei dook de Alkmaarder er in Monaco wel onder zijn record in 21,62s.

De Spelen in Tokio beginnen op 23 juli. (foto: Topsport Amsterdam)
Pin It
Bekeken: 1766x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/