VVD-raadslid Christiaan Peetoom wil graag een werkgroep die ideeën aandraagt om de Alkmaarse gemeenteraad te stroomlijnen. Volgens hem kan de raad effectiever en efficiënter werken, en ook toegankelijker zijn voor inwoners. Dit meldt het NHD. Zelf heeft hij wel een aantal ideeën om in te brengen. De groep zou al voor de komende verkiezingen moeten draaien. Andere fracties hebben volgens Peetoom al enthousiast gereageerd.

Nu richten inwoners en ondernemers zich vooral tot wethouders en hun ambtenaren via drie minuten inspreektijd. Peetoom vindt dat erg kort en pleit voor rondetafelgesprekken. Hij ziet ook graag een meer prominente rol voor de specialisten binnen de fracties. Zij voeren niet het woord tijdens commissievergaderingen. De Tweede Kamer heeft eerst algemene beschouwingen, waarna specialisten de aspecten van hun vakgebied in commissies behandelen.

De VVD'er ziet ook wel wat in de 2-minuten-debatten die gemeente Rotterdam heeft voor moties. Geen uitvoerige debatten, maar twee minuten spreektijd per persoon en dan stemmen. Verzoeken tot behandeling van ingekomen zouden ook veel sneller kunnen. Raadsleden moeten nu eerst een compleet commissievoorstel schrijven. Peetoom denkt aan een korte vergadering om te bepalen welke stukken worden opgepakt.

De raad gaat over de portemonnee van de gemeente, maar Peetoom ziet dat er weinig vergadertijd is voor fracties om hier goed gebruik van te maken. Ze richten zich op de voor hen belangrijkste onderwerpen. Een werkgroep zou kunnen bedenken hoe dat beter kan.

Overigens hebben gemeenten een Rekenkamercommissie die de doeltreffendheid, doelmatigheid en/of rechtmatigheid van het functioneren van de gemeente onderzoekt en aanbevelingen biedt. Het is alleen niet bepaald een brainstorm-groep.
Pin It
Bekeken: 1403x
http://pajak.ponorogo.go.id/slot-mahjong/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://www.bursahayvanatbahcesi.com/slot-pragmatic/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/