FNV voerde zaterdag op de Friesebrug in Alkmaar campagne voor een hoger minimumloon, zoals bijna alle politici dat beloofden tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. "De mensen die ons land draaiend houden hebben dat nú nodig. Dus: kom over de brug. Er is een nieuwe regering nodig, die het minimumloon verhoogt naar 14 euro bruto per uur", aldus organisator Roy Korbijn.

Op 1 juli stijgt het minimumloon met 0,96 procent van 10,24 naar 10,34 euro bruto per uur voor 38 uur per week. In januari was de halfjaarlijkse correctie voor inflatie drie cent. “Honderdduizenden mensen zijn iedere dag bezig met overleven. Daar verandert 0,96 procent helemaal niets aan. Het minimumloon moet naar een leefbaar niveau, naar 60 procent van het mediane inkomen.” vindt Korbijn.

Met de analyse ‘Naar wie luistert de politiek’? toont de FNV aan dat de politiek vooral luistert naar multinationals  en de rijkste 10 procent van Nederland. Niet  zozeer naar werknemers die niet rond kunnen komen en de 70 procent van de kiezers die een verhoging naar 14 euro willen.

De actiegroep wilde aan de aanwezige Alkmaarse raadsleden een exemplaar van de analyse ‘Naar wie luistert de politiek’ overhandigden maar kregen naar eigen zeggen geen gehoor. Eerder is gemeenteraden in de regio gevraagd de campagne te steunen via een motie, maar in Alkmaar gaven alleen GroenLinks, PvdA, BAS en de PvdD de oproep serieus. Korbijn: “De gemeenteraden van de HAL-gemeenten zijn er nog niet klaar voor, dat zie je aan alles terwijl vele mensen aan het overleven zijn i.p.v. leven. Prioriteiten stellen kan men niet." (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl