In Alkmaar wappert zondag de regenboogvlag tijdens de EK-wedstrijd van Oranje in Boedapest. De gemeente laat de vlag wapperen uit solidariteit en verbondenheid met de lhbti-gemeenschap in heel Europa, en als protest tegen de door Hongarije ingevoerde anti-lhbti-wet. "We vinden het in Alkmaar belangrijk dat je openlijk uit kunt komen voor wie je bent en van wie je houdt!"

Eind mei 2021 diende de Hongaarse premier Viktor Orbán een wetsontwerp om pedofilie strenger te straffen, die zeldzame goedkeuring van de oppositie kreeg. Maar op 8 juni kwamen parlementsleden van Fidesz met aanpassingen die de wet veel breder maken, en de wet werd aangenomen. Het leidde tot een internationale storm van verontwaardiging en protest.

De amendementen maken het verboden om afbeeldingen en reclames die homoseksualiteit of geslachtsverandering aangeven te tonen waar minderjarigen deze kunnen zien. Strikt genomen mag er in publieke ruimten ook niet meer in bijzijn van minderjarigen over gesproken worden. Films en series waarin deze thema's aan bod komen mogen alleen na 23:00 uur getoond worden. Verder mogen leraren mogen homoseksualiteit of geslachtsverandering niet langer "promoten", mag seksuele voorlichting alleen nog worden gegeven door goedgekeurde organisaties.
Pin It
Bekeken: 1829x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/