Een nieuwe stichting gaat zich inzetten voor meer bekendheid van de Alkmaarse verzetsheldin Truus Wijsmuller. De gemeente Alkmaar onderstreept het belang van het werk van deze stichting met een financiële bijdrage. Het gaat om 10.000 euro, dat gedeeltelijk vrijkomt vanwege de afgelaste onthullingsceremonie voor het beeld.

Nu haar standbeeld staat te pronken op de Gewelfde Stenenbrug, mag het werk van deze verscholen gebleven Alkmaarse heldin in het licht staan. De gemeente en de stichting vinden elkaar in deze missie en ik zie de bijdrage als een mooie samenwerking”, vindt burgemeester Emile Roemer.

initiatiefnemer Leen Spaans: "We kijken we niet alleen terug, maar verbinden we het verhaal van Truus aan de actualiteiten van vandaag. Dit nemen we mee in onze ambities. Zoals een lesprogramma en games, in samenwerking met scholen.”

In deze podcast praten we met Leen over de stichting, maar ook over de onlangs door Streekstad Centraal gelanceerde vijfdelige podcastserie over het leven van Truus. De podcast is te vinden op de belangrijke platformen zoals Spotify, maar natuurlijk ook via onze eigen website (deel 01, deel 02, deel03, deel 04, deel 05)
Pin It