De reizende expositie van alle deelnemers aan de Zilveren Camera wedstrijd 2020 is van woensdag 9 tot en met zondag 27 juni in de Grote Kerk Alkmaar te bewonderen. De gratis tentoonstelling bevat foto’s van Nederlandse beroepsfotografen, waaronder overall winnaar Kees van de Veen. Hij maakte een indrukwekkende fotoserie over een coronapatiënt van de IC tot zijn uitvaart.

De expositie kent tien categorieën waaronder regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, cultuur en natuur & wetenschap. Op veel foto's is de impact van corona vastgelegd. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde.

Kees van Veen is een bekende van de organisatie, want twaalf jaar terug won hij in de categorie jong talent. Vorig jaar maart en april volgde hij coronapatiënt Piet Franssen uit het Limburgse Tegelen op de IC in Assen tot aan zijn dood. De prijs voor storytelling ging naar Beri Shalmashi en Lyangelo Vasquez. Zij maakten ‘Big Village’, een project dat de bezoeker meeneemt naar het hoofdkwartier van het Koerdische verzet tegen de Iraanse regering uit de jaren ‘80. Marwan Magroun won de Paul Peters Fotoprijs met ‘The Life of Fathers’, een portret van alleenstaande geïmmigreerde vaders in Rotterdam.

De Zilveren Camera expo is bijna dagelijks open 11:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis, maar vooraf een tijdslot reserveren is vanwege de coronaregels nodig. Dat kan via grotekerkalkmaar.nl. (foto: Kees van de Veen / NRC)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl