GroenLinks Alkmaar maakt zich zorgen over signalen dat sekswerkers op illegale wijze proberen geld te verdienen. In kleine illegale bordelen of bij cliënten thuis, in hotels en vakantieparken. Ondanks dat de peeskamers dinsdag waarschijnlijk weer open mogen, heeft GL-raadslid Tineke Bouchier het college schriftelijk vragen gesteld over de situatie in Alkmaar.

Niet elke sekswerker krijgt coronasteun. Voor een deel is dat omdat ze volgens de regels te lang in hun thuisland zitten, maar er zijn er ook bij die als opting-in sekswerker niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Blijkbaar zijn er signalen dat de dames dan maar op illegale wijze geld verdienen. GroenLinks wijst op het risico op vrouwenhandel, uitbuiting en misbruik.

Bouchier wil van het college weten hoeveel sekswerkers in Alkmaar coronasteun hebben aangevraagd en hoeveel er zijn afgewezen, en of er inzicht is in illegale prostitutie in de gemeente. Ook vraagt ze naar de activiteiten van het Gezondheidscentrum Sekswerkers van de GGD.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl