Er zijn beelden opgedoken van een uit de hand gelopen ruzie in de Paternosterstraat in Alkmaar op maandagavond. Daarop is te zien hoe een man twee anderen met een mes te lijf probeert te gaan. Niemand raakte gewond of deed aangifte. Nadat mediapartner NH Nieuws het filmpje naar d politie stuurde, startte deze alsnog een onderzoek. Dit ook omdat er een aantal daklozen bij betrokken waren. Omwonenden klagen al langer over overlast van daklozen.

Maandag om 21:18 uur kregen deĀ  politie een melding over vier of vijf vechtende mensen in de Paternosterstraat. Politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan NH Nieuws: "Toen we aankwamen wilde niemand zeggen wat er precies was gebeurd, alleen dat de ruzie zou zijn gegaan om wie het laatste biertje kreeg". De politie liet het er verder bij zitten, tot het zien van het filmpje. "De man benadert mensen agressief met een voorwerp dat lijkt op een mes. Die andere persoon is er goed vanaf gekomen."

In de omgeving van de Paardenmarkt is vaker overlast. Het is een geliefde plek voor dak- en thuislozen om rond te hangen, vaak onder invloed van alcohol of drugs. Ook wordt er nog steeds gebeld. Dit ondanks dat er sinds 2017 een alcoholverbod is ingesteld, er camera's hangen en er inmiddels ook een bedelverbod is.

Mogelijk worden er naar aanleiding van het op video vastgelegde geweldincident nieuwe stappen genomen om overlast te bestrijden. De politie is daarover ook in contact met de gemeente.
Pin It