Afgelopen week was de GAS!Fabriek aan de Helderseweg in Alkmaar doelwit van vandalisme. Onder andere was de trampoline vernield. Ook zijn er spullen gestolen. De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan, en vroeg in de buurt-chatgroep om eventuele informatie over de daders. Een buurtbewoner startte prompt een crowdfundactie voor een nieuwe trampoline en binnen twaalf uur was het streefbedrag van 1.000 euro al verzameld. De actie loopt nog even voor wie een donatie wil doen om de diefstal en andere vernielingen te compenseren.

Vandalen hadden de kinder-picknicktafel en twee krukken van de GAS!Fabriek gesloopt. Ook hadden ze de sloten van een opslagkast en de container gehaald en spullen meegenomen. Het ergste is nog dat er met een hamer uit de opslag een gat in de trampoline is geslagen. "Wij vinden dit verschrikkelijk", appte de eigenaar in de buurtapp. "We lieten de trampo ook mede voor de kinderen uit de buurt staan, ondanks dat wij door de crisis dicht zijn. Nu moeten wij de trampo vervangen en dat kost al snel 800 of 900 euro. Geld wat wij nu logischerwijs niet hebben."

Mensen van de GAS!Fabriek waren de buurt in gegaan voor informatie over de vandalen. "Alle kinderen die wij gesproken hebben zeggen dat ze niet weten wie het gedaan heeft, maar ze wisten dus wel te vertellen dat iemand met een hamer de trampo had gemold", gaat het verder in de buurtapp. "Mochten jullie wat horen van jullie kinderen, dat zij meer weten, dan horen wij dat graag."

Het plan was om bij de gemeente om subsidie te vragen voor een nieuwe trampoline, ook al had de eigenaar er weinig vertrouwen in deze te krijgen, maar dat hoeft dus niet meer. Wel nog hard nodig is meer informatie over de daders.
Pin It
Bekeken: 973x