Daan Strang en Steef de Ruijter zijn 'ploggers'. Ze zijn lekker actief bezig, ruimen ondertussen plastic en ander afval op en ze maken er vlogs van. Twee jaar geleden ging Steef de Nederlandse kust af en vorig jaar deed Daan hetzelfde.  Dit jaar houden ze samen een Beach Clean-Up Tour vanaf 22 juli. Om alvast in te komen organiseren ze  een warm-up editie die op 1 mei begint op de Bergense stranden. Ze roepen iedereen op om mee te doen.

De hoeveelheid aangespoeld afval is de afgelopen 20 jaar sterk gedaald, blijkt uit cijfers van De Stichting Noordzee, maar er is nog altijd genoeg op te ruimen langs de Nederlandse kust. Daan en Steef zijn graag actief, willen hun steentje bijdragen aan verbetering van het milieu en tegelijkertijd bewustzijn creëren.

Tijdens haar eerste 'trashpacking' tour liep Steef in 21 dagen van Den Helder naar Cadzand. Dat is zo'n 250 kilometer. Ze kreeg niet alleen bijval van mensen,  er was ook een ezel bij, met manden om meer afval mee te kunnen nemen. En ze kreeg steun van sponsoren voor onder andere overnachtingen, al kon ze ook bij wildvreemde mensen terecht. EenVandaag maakte een reportage.

"Wij nodigen iedereen uit om ons te komen helpen. Dit kan natuurlijk bij ons op het strand maar wij moedigen het ook erg aan om zelf op pad te gaan want zwerfafval vind je overal!"

Meer over de warm-up plogtour en aanmelden op plogsack.com/events. (foto: PlogSack)
Pin It
Bekeken: 2619x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/