Team Vrijwillig heeft in de gemeenten Alkmaar, Bergen en Langedijk ondertussen tientallen inwoners geholpen met het halen van hun vaccinatie. De mensen die gebruik maakten van de vervoersdienst zijn enthousiast, net als de vrijwillige chauffeurs. Wie ook graag vervoer wil voor inenting, of juist wil helpen met het vervoer, is nog altijd welkom.

Team Vrijwillig in Alkmaar startte de service in maart op, toen duidelijk werd dat vele vooral oudere mensen moeite hadden om zelf vervoer te regelen voor hun vaccinatie. Het lukte de organisatie om op korte termijn een poule van vrijwillige chauffeurs te organiseren. Zowel de hulpvragers als de chauffeurs zelf reageren enthousiast op het tot stand gebrachte contact.

Team Vrijwillig is voor informatie en afspraken bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 17:00 uur via 072-5191600. Aanmelding als vrijwilliger kan via teamvrijwillig.nl of directeur Ruud Herder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De organisatie zoekt ook nog een nieuwe voorzitter.
Bekeken: 2140x