Sportpaleis Alkmaar wordt gerenoveerd en verduurzaamd en kan na de renovatie veelzijdiger worden gebruikt. Met een investering van circa 7,5 miljoen euro wil het college van B&W de sportaccommodatie voor Alkmaar de komende decennia behouden en de functie van het Olympiapark als sportzone versterken.

Dat maakte wethouder Dijkman dinsdag tijdens een persconferentie bekend. Het sportpaleis in de westrand van Alkmaar dateert uit 1964 en is in 2003 al eens grondig gerenoveerd. Ondanks deze renovatie zijn de gebruiksmogelijkheden te beperkt gebleken en blijft de bouwkundige staat een punt van zorg.

De renovatie zelf kost 6,7 miljoen. Een extra 650.000 euro wordt nog eens aan de gemeenteraad gevraagd voor duurzaamheidsmaatregelen. Het dak is ongeschikt voor zonnepanelen, maar er zijn veel alternatieven. Waarschijnlijk is er veel mogelijk bij aansluiting op de installaties van De Meent aan de overkant. De wethouder hoopt dat de investeringen in duurzame energie zichzelf terugverdienen: "nul-op-de-meter zit er zeker in.”

In het coalitieakkoord spraken de partijen GL, VVD, D66, CDA en PvdA af zich ‘hard te maken voor de sportfunctie van het Sportpaleis´. Vorig jaar is dan ook gestart met een uitgebreid onderzoek naar de toekomst van het Sportpaleis. Er zijn feitelijk twee scenario´s onderzocht, nieuwbouw (complete nieuwbouw en gedeeltelijk nieuwbouw) en renovatie (renovatie basisniveau en renovatie met extra functionaliteiten). Het college heeft volgens de wethouder verschillende scenario’s onderzocht, inclusief totale nieuwbouw. Maar dat zou een bedrag van 20 miljoen vergen. In deze tijd zou dat zeker niet verantwoord zijn.”

Bij de renovatie wordt het dak vernieuwd en komt er een nieuwe vloer voor de sporters. Volgens de wethouder is die erg slecht. Ook de entree verdient een metamorfose om de accommodatie aan de eisen van de huidige tijd te laten voldoen. Dijkman denkt dat er met 7,5 miljoen euro weer een volwaardig sportpaleis van te maken is.


Pin It
Bekeken: 1735x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/