Studenten van de mbo-opleiding Voeding & Voorlichting van het Clusius College in Alkmaar kunnen vanaf aankomend studiejaar een vakdiploma gewichtsconsulent behalen. De beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten (BGN) heeft daarvoor een accreditatie afgegeven."Een beroep dat met de huidige corona-kilo’s extra in de aandacht staat", verklaart docent Voeding Evelyn Schouten.

BGN concludeert dat studenten van het Clusius College met de opleiding Voeding & Voorlichting zo breed worden opgeleid, dat zij direct aansluitend examen kunnen doen. Na het externe examen kunnen de studenten voortaan uitstromen als erkend gewichtsconsulent.

Met dit diploma kunnen studenten zich vervolgens aansluiten bij de landelijke branchevereniging en zich zo onderscheiden van 'huis-tuin-en-keuken'-consulenten. "Het lidmaatschap geeft een kwaliteitskeurmerk en biedt vergoedingsmogelijkheden door de zorgverzekering. Belangrijk voor een toekomstige klantenkring", verklaart het Clusius.

Schouten vindt het een belangrijke aanvulling op de bestaande opleiding. "De opleiding Voeding & Voorlichting richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op voorlichting over gezonde voeding. Door binnen deze opleiding nog dieper in te gaan op het begeleiden van cliënten en op het opzetten van een eigen bedrijf, kwam de accreditatie binnen handbereik", aldus de docent Voeding.

Meer info is te vinden op clusius.nl/mbo. Op woensdag 21 april is er een online informatiemarkt, waar iedereen met studenten en docenten in gesprek kan (foto: Jan Smit)
Pin It
Bekeken: 1648x
https://ee.itk.ac.id/data/