Alkmaar Centraal


Zondag zijn in Sint Odiliƫnberg vier mannen aangehouden vanwege oplichting via WhatsApp. Het gaat om drie 21-jarige Alkmaarders en een 20-jarige man uit Oudenbosch. De aanhoudingen in het Limburgse dorp vonden plaats op heterdaad, kort nadat de oplichters naar de woning van een slachtoffer waren gekomen om geld op te halen.

Via WhatsApp werd het slachtoffer, zogenaamd door een familielid, gevraagd om geld. Na de overmaking probeerden de oplichters het een tweede keer, maar het slachtoffer kon niet nog eens geld overschrijven en bood aan om contant geld te geven. Na overleg gingen de oplichters naar het huis van slachtoffer, maar die had onderhand argwaan gekregen en de politie gebeld.

Agenten hielden een van de verdachten aan, kort nadat hij het geld had opgehaald. In de omgeving werden zijn drie handlangers opgepakt. De auto waarmee ze naar hun doelwit waren gereden is in beslag genomen, evenals hun telefoons. De politie onderzoekt of de drie Alkmaarders en de man Oudenbosch nog meer op hun kerfstok hebben.

Bij oplichting via WhatsApp hacken de daders accounts van mensen en doen zich dan als hen voor. Het gebeurt ook wel dat ze zich voordoen als een familielid, die zijn telefoon kwijt is en een nieuw nummer heeft. Meer informatie om niet zelf de dupe te worden is te vinden op politie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl