Er zijn veel reacties op het recente overlijden van ziekenhuiskat Wodka. Veel mensen vertellen de eigenaar op facebook hun herinneringen aan de kat, die altijd te vinden was bij het Alkmaarse ziekenhuis. Die was altijd te vinden bij het ziekenhuis. Ondertussen stromen ook de donaties voor een beeldje van Wodka binnen. De hoop was dat er 3.500 euro opgehaald zou worden, maar ondertussen is de 5.000 euro-grens gepasseerd.

"Het verbaast me telkens weer opnieuw hoe bekend hij geworden is", vertelt baasje Dominique Bieman aan mediapartner NH Nieuws. Wodka was bijna altijd bij het ziekenhuis te vinden. "Hij lag eigenlijk altijd naast de betaalautomaat. Als het mooi weer was, ging hij naar het miniparkje voor patiënten."

Dominique hoopt dat er nu ook een beetje as in het beeldje verwerkt kan worden. Ze hoeft op zich geen plekje thuis. "Hij hoorde eigenlijk echt daar. Hij was het liefste ook daar." Dominique woont vlak bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Meestal liep Wodka aan het einde van de dag weer terug naar huis, maar dat deed hij niet altijd. "Als ik hem mee naar huis moest nemen, was 'ie bloedchagrijnig."

Er zijn veel reacties op het overlijden van Wodka. "Het doet me echt onwijs veel", zegt Dominique geëmotioneerd. "Wat er allemaal omheen gebeurt is echt een onbeschrijflijk gevoel, ik heb er geen woorden voor."

Veel mensen vertellen Dominique wat voor herinneringen ze aan Wodka hebben. "Dan vertelt iemand: 'Mijn vader is nu overleden, het laatste moment wat ik met hem had, was bij Wodka om even te praten. Dat zijn hele waardevolle herinneringen die ik heb met de kat', dat kan ik goed begrijpen", vertelt ze.

De kat is overleden aan lymfeklierkanker. "Dat was niet meer behandelbaar. Hij had een buik die leek alsof 'ie een rugbybal had ingeslikt", vertelde Dominique eerder.
Pin It
Bekeken: 1079x