Malaga is een toplocatie voor vakanties bij uitstek. Wat voor soort vakantie je dan ook wilt beleven, zoals een relaxte strandvakantie, een avontuurlijke stedentrip of een culturele tocht, je kunt hier volledig aan je trekken komen. Maar om alles goed te kunnen bezichtigen en overal te kunnen komen waar je maar naar op zoek bent is het handig om een auto te huren. Met de auto kun je de wijde omgeving van Malaga en de rest van Andalusië echt ervaren zoals jij dat wilt, zonder dat je afhankelijk hoeft te zijn van organisatoren of het openbaar vervoer. Op goedkoperautohuur.nl kun je zelf je eigen huurauto regelen, zodat je vooraf al kunt bepalen hoe je de auto tot je beschikking wilt krijgen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen wanneer je in Malaga bent aangekomen is de huurauto ophalen en genieten van je vakantie.

Het gebruik van autoverhuur in Malaga

Malaga is een prachtige stad in het midden van de Spaanse streek Andalusië in het zuiden van het land. De stad ligt aan de bekende Costa del Sol en is daarom een perfecte locatie om te genieten van een strandvakantie. Maar ook als je van kunst en cultuur, natuur en stedentrips houdt is Malaga een geweldige bestemming. Om van alles dat Malaga heeft te bieden te kunnen genieten is het fijn om jezelf snel en goed te kunnen vervoeren. Een auto komt daarom als gegoten en daarom is autoverhuur zo handig in Malaga. Door een auto te huren kun je je overal snel naartoe vervoeren, meerdere activiteiten achter elkaar plannen en toch een lekker ontspannen vakantie hebben. Bovendien is de omgeving van Malaga zo gebouwd dat je makkelijk met de auto van punt A naar punt B kunt gaan. Door het strakke wegennet, de goed te berijden binnenstad en de goede snelwegverbinding met andere grote en aantrekkelijke steden is het huren van een auto ideaal voor je tijd in Malaga.

Nu kun je denken dat je net zo goed met je eigen auto naar Malaga kunt gaan in plaats van dat je een auto huurt. Toch raden wij het je aan om te kiezen voor autoverhuur. Dit komt onder andere omdat je op deze manier nergens aan vast zit en je lekker ontspannen naar Spanje kunt reizen, om pas op plaats van bestemming gebruik te hoeven maken van de auto. Zo kun je ook met het vliegtuig naar de gigantische luchthaven van de stad gaan en daar opgewacht worden door je huurauto. Verder hoef je met een huurauto niet te denken aan of je wel voldoet aan de Spaanse regelgeving, of je wel verzekerd bent en of je wel de juiste vignetten hebt om zonder problemen de weg op te mogen. Bij je huurauto is alles al geregeld, waardoor je na het akkoord geven op je huurovereenkomst nergens meer aan hoeft te denken. Je hoofd lekker leegmaken en alleen maar denken aan plezier en vermaak is iets wat je bij iedere vakantie wil hebben, en door een auto te huren in Malaga kun je dit allemaal met elkaar combineren.

Waarom naar Malaga gaan

Malaga is niet zomaar de eerste de beste locatie om naartoe te gaan. Het is een plaats met veel gezichten en daarmee geschikt voor verschillende vakanties. Zo heb je er de prachtige stranden met leuke terrasjes, om lekker van de Mediterrane zon te kunnen genieten, de binnenstad vol met kunst en cultuur en oude gebouwen, zoals verschillende kerken die voorzien zijn van kunstwerken van grote namen als Pablo Picasso en een interactief muziekmuseum, waar iedereen die van muziek houdt zijn ogen (en oren) de kost kan geven. Daarnaast is Malaga ook geschikt voor iedereen die lekker van shoppen en uitgaan houdt, omdat de stad is gevuld met de beste winkels en er een bruisend nachtleven heerst. Elk van deze activiteiten is goed te bereiken met de huurauto waardoor je kunt gaan en staan waar je maar wilt en alles uit je verblijf in deze zeer actieve stad kunt halen.

Maar niet alleen Malaga zelf is de moeite waard om naartoe te gaan. De hele streek van Andalusië is de moeite waard en dit kun je alleen zelf ervaren als je met de auto naar verschillende locaties kunt gaan. Zo is een van de bekendste andere plaatsen in het gebied wel Sevilla, dat aan de andere kant van Andalusië is gelegen. Deze adembenemende stad ligt op ongeveer 200 km van Malaga af, maar wanneer je hier dan eenmaal bent aangekomen kijk je je ogen uit door alleen al alle authentieke gebouwen die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Wil je het iets dichterbij opzoeken, dan kun je ook naar Marbella, op ongeveer 50 km van de binnenstad van Malaga vandaan. Deze plaats is vooral voor de beleving zo mooi. Leuke winkeltjes, heerlijke restaurantjes en een jachthaven waar iedere fanaat van luxe boten het warm van krijgt. Tot slot ligt de bekende Straat van Gibraltar, de natuurlijke grens tussen Europa en Afrika, op nog geen 100 km afstand. Je vakantie in Malaga kun je pas echt afmaken als je een hele vakantie door Andalusië ervan maakt en dan komt de autoverhuur wel heel erg goed uit.

De beste aanbieders van autoverhuur

Op goedkoperautohuur.nl vind je alle betrouwbare aanbieders van autoverhuur in Malaga die er maar te vinden zijn. Deze aanbieders kun je goed met elkaar vergelijken en kijken welke auto het beste past bij de manier van hoe jij je door het Spaanse landschap wil kunnen vervoeren. Een goed voorbeeld van deze aanbieders is Europcar. Dit is een internationale aanbieder van vervoer waar je goed en passend jouw huurauto kunt regelen volgens de beste voorwaarden en alles tot in de puntjes geregeld is. Europcar heeft ook een Nederlandse tak, waardoor je alles in je eigen taal kunt regelen en zeker weet dat alles goed voor elkaar is. Alleen dan kun je zorgeloos onderweg naar Malaga gaan.

Europcar heeft een locatie op de luchthaven van Malaga. Je kunt dus direct wanneer je het vliegveld uitloopt je auto halen. Dit geldt ook voor andere aanbieders van huurauto’s, zoals Hertz, Goldcar en Sixt.

Waar je allemaal rekening mee moet houden

Een auto huren om door Malaga te rijden is veel minder geregel dan wanneer je met je eigen auto naar Spanje komt. Maar alsnog moet je er rekening mee houden dat je moet letten op de regels die er gelden in Andalusië. Zo moet je eraan denken dat de Spaanse snelwegen tolwegen zijn. Je moet dus iedere keer dat je grote afstanden af gaat leggen eraan denken dat je iets moet betalen. Het voordeel hierbij is wel dat je niet per se contant geld mee hoeft te nemen want je kunt ook gewoon pinnen aan de tolwacht.

Naast de tolwegen zijn er niet bepaald zaken waar je nog extra rekening mee hoeft te houden. Vooral als je via Europcar of een andere internationale aanbieder je huurauto regelt, is alles vaak meteen al geregeld. Dit kun je dan ook ver van tevoren regelen dus doe dat liever ook. Mocht je hierover nog vragen hebben en wil je de zekerheid dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, dan staat de medewerker altijd voor je klaar deze te beantwoorden. Een auto huren in Malaga zorgt ervoor dat je vakantie in Spanje meer dan alleen een mooie ervaring is.
Pin It