De realisatie voor de A9-aansluiting bij Heiloo ging bepaald niet over rozen. Een van de grote obstakels was tot februari de aangepaste stikstofwetgeving, maar sindsdien zit er schot in de zaak. Deze week is er weer een stap gezet, de colleges van gemeenten Heiloo en Castricum hebben het nieuwe bestemmingsplan namelijk goedgekeurd. Nu is het wat betreft dit proces zes weken wachten tot de  bezwaartermijn in de twee gemeenten verlopen is.

De provincie werkt samen met Heiloo, Castricum en Alkmaar aan  het project. Voor Alkmaar betekent de aansluiting dat de westelijke ring (N9) minder zwaar belast zal worden en dat er een zuidelijke toegang komt tot bedrijventerrein Boekelermeer. Door alle perikelen rond de stikstofwetgeving, onenigheid over onder andere de geldbedragen en vertraging door verzet van natuurorganisaties is het prijskaartje helaas wel met 5,7 miljoen omhoog gegaan. Vooral Heiloo was erg terughoudend over het inleggen van meer geld.

Zonder meer hobbels in de weg kan het project eind dit jaar worden aanbesteed, wordt de aanleg begin 2022 weer opgestart en is de aansluiting in 2024 klaar.
Pin It
Bekeken: 2235x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/