Het kantoor is de plek wat dient als de thuisbasis van een onderneming. In deze thuisbasis dienen alle medewerkers van de onderneming op een rustige manier de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Om van het kantoor een succesvolle werkplek te maken dient het kantoor over enkele eigenschappen te beschikken. In deze blog vertellen we je wat de belangrijkste eigenschappen zijn die bijdragen aan een succesvol kantoor.

Internetverbinding
Alles gaat via het internet tegenwoordig. En met alles bedoelen we ook echt alles, klantcontact, onderling contact, contact met leads, orderbevestiging en ga zo maar door. De internetverbinding is daarom ontzettend belangrijk voor een onderneming. Zonder de internetverbinding zal waarschijnlijk een groot deel van de werkzaamheden stilvallen. Het is daarom van vitaal belang om op het kantoor over een perfecte internetverbinding te beschikken. Als het om het internet gaat, dan kun je beter een paar tientjes extra betalen voor het internetabonnement dan dat je hierop gaat besparen. Te snel internet bestaat namelijk niet, maar te langzaam internet helaas wel.

Kantoormeubilair
Kantoormeubilair is onder te verdelen in twee groepen kantoormeubilair. De ene categorie is direct werk stimulerend kantoormeubilair en de andere categorie is indirect werk stimulerend kantoormeubilair. Met het direct stimulerend kantoormeubilair wordt het meubilair bedoeld waarop/aan gewerkt wordt. Dit zijn het bureau, de bureaustoel, de monitor en bijvoorbeeld het toetsenbord. Naast het internet zijn dit dé basisbehoeften van een goede werkplek. De indirect werk-stimulerende kantoorartikelen zijn kantoorartikelen die wel nodig zijn, maar niet direct nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan een lunchruimte, een ontspanningsruimte en een koffiezetapparaat. Je hebt dit meubilair niet nodig om te functioneren, maar de aanwezigheid ervan stimuleert je wel om harder te werken voor de werkgever!

Gelijkheid
Gelijkheid is overal belangrijk en zo dus ook op het kantoor. Met gelijkheid op het kantoor wordt bedoeld dat iedereen dezelfde werkomstandigheden geniet. Dit heeft met name betrekking op de hard-en software die gebruikt wordt om op te werken. Als de ene collega bijvoorbeeld op een laptop uit 2020 met Office werkt en de andere collega op een laptop uit 2010 zonder office, dan zal hier altijd strijd over ontstaan. Zorg ervoor dat iedereen over dezelfde apparatuur beschikt. Zo kan niemand zich tekort gedaan voelen.
Pin It