Twee jongeren van 24 en 22 jaar uit Egmond aan Zee en een 22-jarige Alkmaarder zijn bijna vier jaar na dato schuldig verklaard aan openlijke geweldpleging tegen drie Duitse toeristen. Op 6 mei 2017 werden de toeristen op de Boulevard in Egmond aan Zee zó zwaar mishandeld dat twee van hen in levensgevaar kwamen. De Alkmaarder en de oudste Egmonder krijgen 21 maanden celstraf, hoger dan normaal. De derde kreeg de maximale werkstraf van 240 uur.

De Duitsers liepen nietsvermoedend naar hun hotel, toen ze door het drietal jongemannen van achter tegen de grond geslagen werden. Daarna werden ze hard geschopt en geslagen, vooral tegen het hoofd. De aanval duurde kort, maar het letsel is dusdanig ernstig dat de rechtbank volstrekt duidelijk is dat dit "een explosie van ongecontroleerd en uitzinnig geweld" moet zijn geweest. Nadat de drie daders waren weggerend wist een van de slachtoffers 112 te bellen.

Twee slachtoffers waren er echt slecht aan toe. Eén had een slagaderlijke bloeding in de hersenen, een breuk in de schedel en een gebroken kaak en jukbeen. Hij moest direct aan zijn gescheurde slagader worden geopereerd. De ander had een gebroken nekwervel, een gebroken schedel, en kneuzingen en bloedingen in de hersenen. Uit hun verklaringen, die tijdens de zitting zijn voorgelezen, blijkt dat zij nog altijd lichamelijke en psychische klachten hebben.

De rechtbank spreekt van openlijk geweld van de buitencategorie, die voor veel onrust in Egmond zorgde. Meegewogen is ook dat de daders hun slachtoffers voor dood achterlieten. Dat leverde strafverzwaring op. Wel zijn ze vrijgesproken van de zwaardere versie van openlijke geweldpleging, omdat niet te bewijzen is wie precies welk letsel heeft toegebracht.  De derde verdachte kreeg een veel lagere straf omdat zijn aandeel veel geringer was.

Tot slot woog de rechter mee dat het strafrechtelijk onderzoek erg lang heeft geduurd. Daar wordt de opgehoogde celstraf van 24 maanden verlaagd tot 21 maanden. Nummer drie zou 6 maanden hebben gekregen, maar komt er zo vanaf met de maximale taakstraf van 240 uur.
Pin It
Bekeken: 1976x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/