Vmbo-leerlingen techniek van PCC Oosterhout in Alkmaar hebben er een prachtige praktijklocatie bij gekregen. De komende jaren mogen ze de fijne kneepjes van het vak leren bij het bijzondere dieselgemaal om de hoek. Woensdag kregen de leerlingen een introductie. "Na een theoretisch lesje konden ze zien hoe onze machinisten een van de eerste verbrandingsmotoren ter wereld uit 1913 aan de praat krijgen."

Volgens de mensen die zich liefkozend over het erfgoed ontfermen, zijn er veel meer middelbare scholieren nodig die een technische studie kiezen. "Hopelijk gaan we met dit erfgoed een aantal vmbo-leerlingen in de komende jaren enthousiast maken voor de motortechniek en een mbo-opleiding in die richting", is onder de bijgevoegde foto te lezen op de Facebookpagina van Dieselgemaal Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1652x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/