Sinds woensdag rijdt horecaondernemer Peter Visser met zijn supermarkt op wielen door delen van Alkmaar, Heiloo en Bergen. "Het begon met het idee om onze traiteurmaaltijden van eetcafé Pluim en theaterrestaurant Klunder bij mensen aan de deur te bezorgen. Daar kwam steeds meer bij: vleeswaren van keurslager Richard Groot, brood van bakkerij Beerse en verse groente uit de Schermer. Nu is het bijna de ouderwetse melkboer in de straat."

Visser kocht in Drenthe een tweedehands SRV-wagen en liet deze opnieuw bestickeren. Op de zijkanten van de wagen staat nu de leus 'Leve de man van het eetcafé'. Visser denkt dat er in deze coronatijd met de vele thuiswerkers weer een markt is voor de rijdende winkels van fabrikant Spijkstaal.

Peter is zenuwachtig op zijn eerste dag: "Zeg maar gezonde wedstrijdspanning, want ik weet echt niet hoe de dag gaat lopen. De mensen moeten het nog een beetje ontdekken en ik moet het ok nog een beetje ontdekken.  We hebben nog geen routine." Visser heeft  de omgeving voorlopig ingedeeld in zes wijken. Van maandag tot en met zaterdag trekt hij erop uit. "Deze week is het proeftesten, om te zien hoeveel je op een dag kunt doen. Als daar meer duidelijk over is, valt op onze facebookpagina en op onze website te lezen op welke dag we waar zijn te vinden."
Pin It