Het Clusius College, afdeling Voeding organiseert een gratis online masterclass bierbrouwen. De masterclass vindt plaats in de vorm van een webinar op dinsdag 16 maart van 19.30 tot 20.30 uur.

Het brouwen van je eigen bier is een populaire lockdownhobby geworden. Zelf bier brouwen is dan ook leuk om te doen, je kunt er veel tijd in kwijt en als het lukt is het iets om trots op te zijn.

Bierbrouwen is minder moeilijk dan het lijkt, je moet echter wel weten wat je doet. Er is informatie genoeg te vinden, maar niet iedereen neemt daar de tijd voor. In een uur tijd helpt het Clusius College op weg om thuis bier te maken. Een aantal enthousiaste thuisbrouwers delen daarvoor hun kennis. Dit zijn Martin Peerdeman van Brouweensbier, Tim de Goede van Brouwerij Brouwerij Zeglis, Mark Henke van Henke Bier en Jaap Groen, oud-docent van het Clusius College. Tijdens de masterclass wordt stap voor stap het brouwproces doorgenomen, is er advies over de grondstoffen, de apparatuur, de werkwijze, en wordt het resultaat geproefd.

De masterclass is gratis, laagdrempelig en is te volgen met pc, tablet of smartphone. Opgave via clusius.nl/thuisbrouwen. Daarna ontvang je de link naar het webinar op het opgegeven e-mailadres. Meer informatie bij Cock Smit van het Clusius College: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It