Door de nieuwe barcodescanner en fotomogelijkheid die een half jaar geleden aan de HVC-app is toegevoegd, gaat het afval scheiden makkelijker. Door het scannen van het item wordt direct duidelijk in welke bak het thuishoort. En dat mensen gebruik maken van de scanner, dat blijkt volgens HVC: afgelopen maand raakte de teller itemnummer 50.000.

De HVC-app slaat alle scans op in een database, en houdt bij in welke bak de items thuis horen. De database wordt dus slimmer naarmate meer mensen de app gebruiken. Onder de afvalsoorten bevinden zich onder andere chipskokers, limonadeblikken en slagroomspuitbussen. Dat deze items in de top tien van meest gescande artikelen staan, heeft volgens HVC als reden dat veel mensen niet weten wat ze ermee aan moeten.

HVC geeft aan graag met productmakers in gesprek te gaan om verduidelijking te bieden. Volgens de afvalverwerker ligt de verantwoordelijkheid voor de recycling in eerste instantie bij de producenten en is het van belang dat op producten staat aangegeven in welke bak de lege verpakking thuishoort.
Bekeken: 2020x