Het nieuwe pad tussen Daalmeer en de natuurbegraafplaats Geestmerloo veroorzaakt onbedoeld ophef onder hondenbezitters. Verschillende honden raakten gewond toen ze over het pad liepen. Stadswerk072 geeft desgevraagd aan dat er waarschijnlijk fouten zijn gemaakt en dat de juiste aanwijzingen voor wandelaars rond het pad ontbraken.

Het pad is in opdracht van Stadswerk aangelegd, maar wat er precies fout is gegaan, is nog niet duidelijk. Tijdens de aanleg van het pad werd gewerkt met granulaat, gerecycled bouwmateriaal, dat moet voldoen aan bepaalde eisen. "Daar mag één procent aan reststoffen in zitten. Hoogstwaarschijnlijk ontbrak de afdeklaag van het pad. Wij hebben de plicht mensen daar op te wijzen.

"Ik ga ervan uit dat dat nu niet is gebeurd", zo laat woordvoerder Peter Mol van Stadswerk072 weten. "Het is vreselijk, ik heb zelf ook honden, de kussentjes gaan dan kapot. Het gaat om primaire veiligheid en wij zijn eindverantwoordelijke. We hadden de aannemer op fouten moeten wijzen, althans dat is mijn veronderstelling." Hoogstwaarschijnlijk zijn er dus geen maatregelen getroffen rondom het afzetten van de omgeving waar de werkzaamheden plaatsvonden.

Stadswerk hoopt komende maandag definitief antwoorden te krijgen en zal gedupeerden vergoeding bieden: "Van dit soort dingen leer je natuurlijk altijd. Communicatie is van belang tijdens alle projecten."
Pin It
Bekeken: 1610x
https://ee.itk.ac.id/data/