Twee van de drie jongemannen die vanaf donderdag terechtstaan voor de zware mishandeling in 2017 van Duitse toeristen in Egmond aan Zee moeten wat het Openbaar Ministerie betreft 10 en 8 maanden de cel in. De derde verdachte hoorde een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen. Dat meldt mediapartner NH Nieuws, die bij de terechtzitting aanwezig was.

De toeristen liepen bij de mishandeling ernstig hoofd- en hersenletsel op, een van hen is blijvend arbeidsongeschikt geraakt. De verdachten, twee Egmonders (22 en 24) en een Alkmaarder (22), moesten zich donderdag verantwoorden voor wat er toen ter hoogte van de vuurtoren in Egmond aan Zee is gebeurd.

In de nacht van 5 op 6 mei 2017 rond 3.00 uur werden de toeristen na een avondje stappen op de Boulevard belaagd en zwaar toegetakeld. Twee van de drie slachtoffers belandden met hersenletsel langdurig in het ziekenhuis.

Spoedoperaties aan het hoofd na de aanval hebben het leven van de toeristen gered. Maar uit de schriftelijke slachtofferverklaringen van de drie Duitsers blijkt dat twee van hen nog altijd de gevolgen ondervinden van wat hen in Egmond is overkomen.

Een van de slachtoffers is blijvend arbeidsongeschikt en is zijn reuk verloren. Een ander ondervindt blijvende gevolgen van een hersenkneuzing en heeft er epilepsie aan overgehouden. Volgens hun verklaringen is de impact van wat hen tijdens hun vakantie is overkomen enorm.

De drie verdachten werden na twee maanden aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie is het een lastig dossier gebleken, omdat meerdere getuigenverklaringen later zijn ingetrokken dan wel gewijzigd. Ook kwamen er talloze anonieme tips binnen. Dit zorgde ervoor dat er veel tijd nodig was om de onderste steen boven te krijgen.

De verdachten wijzen naar elkaar en bagatelliseren volgens de officier van justitie hun rol. Het drietal was voorheen bevriend. Die vriendschap is voorbij, stelt een van de verdachten, over wie de twee anderen verklaren dat hij de eerste klap uitdeelde.
Pin It
Bekeken: 1835x
https://ee.itk.ac.id/data/