Het slachtoffer dat na een schietpartij in Bergen aan Zee in het centrum van Bergen aan de schotwonden bezweek is hoogstwaarschijnlijk een 45-jarige man uit Colombia. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

Bronnen melden aan NH Nieuws dat de man al langere tijd met anderen in een woning verbleef aan de Zeeweg, maar dit wil de politie niet bevestigen. Wel stelt de politie dat vlak voor de schietpartij mogelijk een confrontatie was tussen de betrokkenen in het bewuste huis. Het huis is onderdeel van het politieonderzoek, de politie heeft het huis verzegeld.

De precieze toedracht van de schietpartij wordt door de recherche nader onderzocht. Inmiddels is er een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet.

Dinsdagavond werd dankzij tips in Egmond aan den Hoef de mogelijke vluchtauto gevonden die was gebruikt bij de schietpartij in Bergen aan Zee. Dinsdagmiddag werd de man neergeschoten op de parkeerplaats aan de kust. Daarna scheurde een witte auto met Belgisch kenteken weg. Even later werd het slachtoffer in een andere auto getild. Deze auto is in het centrum van Bergen gestopt, maar de witte vluchtauto was verdwenen. "Het voertuig voldoet aan de kenmerken, we zijn druk bezig met het sporenonderzoek", zegt de politie na de vondst tegen mediapartner NH Nieuws. De auto was verlaten.

Getuigen vertelden dat zij rond 15:00 uur minstens vijf schoten hoorden, waarna de witte auto met Belgisch kenteken wegscheurde. Meerdere omstanders vertelden dat het slachtoffer in een andere auto werd getild. NH Nieuws meldt dat degenen die de man hadden meegenomen verhoord zijn, maar dat niemand is aangehouden. Dit geeft de indruk dat het gaat om mensen die te hulp schoten en wellicht op weg waren naar het ziekenhuis.

De politie vond op de parkeerplaats twee mutsen en kogelhulzen en er kwamen dinsdagavond veel tips binnen.  Het sporenonderzoek duurt voort en door heel het land wordt gezocht naar de dader(s)."We hopen dat getuigen en mensen met meer informatie contact met ons opnemen", aldus woordvoerder Erwin Sintenie. Over de identiteit van het slachtoffer wil hij nog geen uitspraken doen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl