Sinds kort helpen studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College Alkmaar midden- en kleinbedrijven in West-Friesland met data-analyse, automatisering en online marketing via de nieuwe Werkplaats Digitaal Ondernemen. Woensdag is de officiële lancering van de WDO. De aftrap, inclusief gesprekken met initiatiefnemers en betrokkenen, is vanaf 16:00 uur te zien op nhnext.nl

Ondernemers genereren veel data, maar deze worden niet of nauwelijks geanalyseerd door gebrek aan geld, kennis en/of tijd. Gevolg is dat er kansen blijven liggen op het gebied van digitalisering en groei. De WDO biedt uitkomst. Inholland-projectleider Petra Bijvoet: “Onderwijsinstellingen brengen in de werkplaats kennis in over huidige technologie. Studeren leren van vraagstukken in het midden- en kleinbedrijf én mkb’s leren van de aangesloten kennisinstellingen. Zo leert iedereen van elkaar.”

“Voor het mbo is een nauwe samenwerking met het werkveld van groot belang voor de kwaliteit van opleiden”, voegt Hendrik de Boer toe, opleidingsmanager ICT bij het Horizon College. “Onze studenten krijgen in de digitale werkplaats de kans om échte opdrachten uit de praktijk te maken. Ook samenwerken met hbo’ers is voor hen belangrijk. De eventuele vervolgopleiding in het hbo wordt hierdoor veel tastbaarder. Mooi dat op deze manier de werelden van mbo en hbo dichter bij elkaar komen.”

Quinten Kempen is bezig aan zijn afstudeerstage HBO Business Studies (afstudeerrichting Marketing) en net begonnen bij de Werkplaats. Hij onderzoekt of er behoefte is aan een digitale werkplaats bij het mkb in de regio West-Friesland. “Het leuke is dat ik met veel mkb-bedrijven in contact ga komen die zijn gevestigd in West-Friesland. En dan mag ik ze ook nog eens om hun persoonlijke opinie naar deze behoefte vragen. Dan kan ik verder om te kijken hoe deze behoefte eruitziet en hoe Inholland en de andere partners de werkplaats het beste kunnen aanpakken. Wat nou als er door mijn onderzoek studenten het mkb écht een stap verder kunnen helpen? Daar zou ik erg trots op zijn!"

Quinten ziet de beginfase als zijn grootste uitdaging, waarin hij bedrijven ‘mee moet krijgen’ voor zijn onderzoek. Een belangrijke leerfase, die wat hem betreft iedere student mee zou moeten maken. “Ik verwacht dat ik veel ga leren en dat ik een goed onderzoek kan uitvoeren dat informatief is voor de werkplaats en voor Hogeschool Inholland. Je leert voor je eigen toekomst en zo zorg jij ervoor dat je in het bedrijfsleven alvast 1-0 voor staat!”

De Werkplaats Digitaal Ondernemen is een samenwerking van Inholland, het Horizon College, de West-Friese Bedrijvengroep, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, gemeenten in West-Friesland, Rabobank Westfriesland, GreenPort NHN, WerkSaam Westfriesland en ACE-incubator.
Pin It
Bekeken: 1038x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/